Lekker en gezond aan het werk

 

Lekker aan het werk wil zo veel mogelijk werkgevers en werknemers enthousiast maken over gezond, eenvoudig en lekker eten. 

 

Een gezonde medewerker is fitter, blijer en productiever. Als je gezond bent heb je een gelukkiger en makkelijker leven. Niet voor niets noemen we onze gezondheid altijd het belangrijkste dat er is! 

 

In het kader van duurzame inzetbaarheid, maar ook bij het terugdringen van ziekteverzuim en het verhogen van de passie en bevlogenheid is een gezonde leefstijl een belangrijk thema op de werkvloer.

 

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 76% van de medewerkers het onderwerp leefstijl en vitaliteit op de werkvloer belangrijk vindt?

 

Wij zijn er om te helpen, zonder moeilijk gedoe. 

Wij geven workshops en trainingen op iedere gewenste locatie en werken met een uitgekiende combinatie van online en offline toepassingen. 

Je kunt zowel theorie- als praktijk workshops boeken en een combinatie van beiden is natuurlijk het allerleukst. 

Met onze gezonde, mobiele kookschool rijden we bijvoorbeeld gewoon naar je toe!

 

Omdat wij niet geloven in een korte termijn aanpak werken we met 'menukaarten'. Klik snel hieronder voor alle mogelijkheden en 'gerechten' van onze kaart! Voor een overzicht van al onze diensten klik je op http://www.lekkeraanhetwerk.nl/onsaanbod

 

Laatste nieuws

Blog: waarom dieetadvies niet werkt, maar deelnemers bij ons wel gezonder gaan eten.
Blog: waarom dieetadvies niet werkt, maar deelnemers bij ons wel gezonder gaan eten.
14-5-2018

Ken je dat? Je probeert al jaren af te vallen en dat lukt tijdelijk ook wel, maar na verloop van tijd ben je weer aangekomen en soms misschien nog wel zwaarder dan voorheen.

Bijna de helft van de Nederlander heeft overgewicht en dat komt niet omdat de normen strenger zijn geworden, zoals mensen nog wel eens opperen tijdens onze workshops. 

 

Als we om ons heen veel mensen zien met overgewicht dan wordt dat de standaard en lijkt het minder erg. Maar voor je gezondheid is overgewicht echt niet goed! En het gaat niet zo zeer om slanker en mooier worden, maar om gezonder worden en fit en gelukkig oud worden. 

 

Omdat ons overgewicht een gouden verdienkans biedt voor veel bedrijven zijn er ongelooflijk veel dieetgoeroe’s, zelfbenoemde voedingsdeskundigen en diëtistes werkzaam om ons allemaal weer slanker en gezonder te maken. 

 

Ook jij hebt je voorgenomen om het nu echt eens goed aan te pakken en download een dieetplan van internet of maakt een afspraak met een deskundige. Met haar/hem ga je in een kamertje je persoonlijke situatie bespreken. Hij/zij luistert goed, vat samen en vraagt door. Dat is mooi. Je krijgt een prachtig persoonlijk plan en je gaat gemotiveerd aan de slag. 

Je hebt een paar vervolgafspaken en valt lekker af. Hé, dit is best goed te doen denk je nog.

 

Maar na een paar maanden heb je dat persoonlijk voorbeeldmenu ook wel gezien, is het traject afgesloten (de zorgverzekering vergoedt maar 3 uur per jaar) en sta je weer in de supermarkt met je handen in het haar. Je ziet jezelf weer groeien, raakt een beetje gedesillusioneerd en gooit maar een kant en klaar pizza in je kar. Ach, dat vinden de kinderen lekker denk je nog. 

 

Wat nu? Je bent je bewust van een goed voedingspatroon, weet nu ook wat dat is, maar kunt je er niet toe zetten om te blijven doorzetten. En ja, we kennen allemaal dat gevoel. Wat eten we vanavond? Het is de meest gestelde vraag bij ons thuis en ook op het werk is het vaak onderwerp van gesprek tussen collega’s. 

 

We zijn nu eenmaal menselijk en de meesten van ons hebben dus permanente inspiratie- en discipline duwtjes nodig. Dat is niet gek, je bent ook geen loser, dat is normaal. Zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar.

 

 

Wij kijken regelmatig goed om ons heen en vinden een paar dingen heel vreemd:

 1. Het is vreemd dat we in Nederland zo veel werk moeten verrichten als mensen al te zwaar zijn. Diëtistes maken mooie plannen voor mensen die vaak al meerdere complicaties hebben, maar ondertussen worden we toch steeds dikker. Zullen we ons nu eindelijk ook eens op preventie richten en aan de slag gaan op scholen, in de zorg en in bedrijven om overgewicht te voorkomen? 
 2. Het is vreemd om aan het werk te gaan met je voedingspatroon en dat de begeleiding vooral zittend en pratend is. Als je wilt gaan bewegen ga je toch ook niet praten over bewegen met je personal coach? Dan ga je bewegen met je coach!
 3. Het is vreemd dat we allemaal met onze handen in het haar staan in de supermarkt, terwijl we wel heel veel kookboeken kopen en 24Kitchen kijken. 
 4. Het is vreemd dat gezonder worden niet leuk is, terwijl je toch veel beter gemotiveerd blijft als je blij bent. Het is vooral veel gedoe. 
 5. Het is vreemd dat we in ons eentje worstelen en het moeilijk hebben, terwijl de helft van Nederland met hetzelfde probleem rondloopt. En dat terwijl we in zo veel teams actief zijn: op school, werk, met vrienden of op de sportvereniging. 

 

 

Daarom pakken wij het echt anders aan:

 1. Als je bij ons komt laten we je niet meer los, haha. Die stok achter de deur heb je echt nodig. Als is het maar eens per jaar een kwartiertje bijpraten.
 2. Onze voedingsdeskundigen en diëtistes geven niet alleen voedingsadvies, maar ook kookworkshops om je te laten voelen hoe makkelijk en lekker gezond eten eigenlijk is. Zo kan je dus praten terwijl je kookt. Net zoals je beweegt bij je personal trainer. 
 3. Wij stoppen niet met een voorbeeldmenu en een paar recepten. Wij gaan verder. We hebben een prachtig eigen kookboek en we hebben een fantastische app gemaakt, waarbij je constant van inspiratie wordt voorzien en wij zelfs hele weekmenu’s voor alle seizoenen voor je hebben uitgewerkt. Boodschappenlijst er bij en hupsakee: zo die kar vol laden in de supermarkt. Die telefoon heb je namelijk toch altijd bij je. Laat dat kookboek maar thuis. 
 4. Onze menu’s en recepten zijn slank, maar niet te slank. Wij kijken vooral naar de hoeveelheid groente die je binnen krijgt. Als je meer groente gaat eten, ga je vanzelf slanker en gezonder eten. En dat is heus niet moeilijk, maar je moet het maar wel even doen. 
 5. Wij werken met verleiding en maken je weer blij. We maken koken makkelijk, lekker en snel. We houden nu eenmaal van gemak. Daarnaast maken we onze diensten en producten mooi. Dus mooie foto’s waarvan je zin krijgt om te eten en een mooie, coole foodtruck waar we de workshops in geven. En ja, dat geeft toch een blijer gevoel dan dat kantoortje waar de voedingsdeskundige in zit. 
 6. Wij richten ons waar mogelijk op reeds bestaande teamverbanden. Daarom zijn wij aanwezig in het onderwijs, de zorg en bij particulieren (Mama Mascha) en op je werk (Lekker aan het Werk). Gedeelde smart is halve smart en samen komen we er wél.