Accolade

 

Klantvraag Accolade:

"Wij hebben het bedrijfsrestaurant van Accolade in Heerenveen laten verbouwen en het is prachtig geworden. De kantinemedewerkers zijn erg enthousiast en zijn al volop aan de slag met het verduurzamen van het assortiment. We willen graag het productaanbod niet alleen duurzamer, maar ook gezonder maken. Kunnen jullie daar bij helpen?"

 

Actie

Lekker aan het Werk heeft een analyse gemaakt van het huidige aanbod en hier een rapport van gemaakt met bevindingen en tips. Daarnaast hebben we de richtlijnen van de gezonde kantine van het Voedingscentrum toegepast en gekeken op welk niveau het bedrijfsrestaurant zich bevond. Het rapport is besproken met de leidinggevende en de kantinemedewerkers. 

Daarna hebben we de medewerkers 5 dagen een training on the job gegeven. De medewerkers pakten dit erg snel op en inmiddels is het bedrijfsrestaurant duidelijk een ‘zilveren kantine’ geworden. Recepten uit ons kookboek Arbeidsvitaminen, maar ook eigen recepten van de medewerkers hebben een mooie plaats gekregen in het dagelijks wisselende menu. De klanten van het restaurant zijn erg tevreden en genieten nu bijvoorbeeld van lekkere verse soepen en alternatieve snacks.

 

Vervolg

Na verloop van een aantal maanden hebben we ook een kennisworkshop gegeven over gezonde voeding in combinatie met een kookworkshop. Deze was toegankelijk voor alle medewerkers. De medewerkers hebben hier enthousiast op gereageerd. Er zullen in het komende jaar nog af en toe workshops wordt aangeboden Daarnaast kunnen de medewerkers komend jaar vanuit hun persoonlijk opleidings- en vitaliteitsbudget gebruik maken van de app en persoonlijk voedingsadvies. 

 

Quote Marjan Maat (manager HRM)

"Bij de verduurzaming van ons pand en het in gebruik nemen van onze nieuwe keuken/kantine wilden we graag meer aandacht voor gezonde voeding. We hadden van een andere corporatie al positieve berichten gehoord over Lekker aan het Werk. En die waren terecht. Ze liet de cateringmedewerkers zien hoe ze met kleine ingrepen toch dagelijks gezonde en verse lunches kunnen serveren. Mascha triggerde hen op een positieve, enthousiaste en no nonsens manier, die ook nu nog zijn uitwerking heeft. De medewerkers zijn er blij mee!"

 

Quote Marijke Knigge (medewerker HRM):

"Het was een leerzame, leuke en vooral ook lekkere workshop. Mascha geeft praktische tips hoe je, zonder dat het ingewikkeld wordt, een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet. In deze tijd waarin er ontzettend veel (tegenstijdige) informatie te vinden is over wat gezonde voeding is, geeft de workshop van Mascha een heldere (nuchtere) basis om gezond(er) te eten."