Een groot openbaar vervoersbedrijf

 

Klantvraag

Een groot openbaar vervoersbedrijf stelde ons deze vraag: "Wij zijn gestart met een vitaliteitsplan. Daar hebben we ook voeding in opgenomen. Kun jullie (als pilot) een aantal medewerkers helpen met persoonlijk voedingsadvies?"

 

 

Actie

In overleg hebben we een plan gemaakt waarbij we een kennisworkshop gaven en een kookworkshop in de truck hebben georganiseerd. Daarnaast konden medewerkers zich vrijwillig opgeven voor een persoonlijk voedingstraject bij onze diëtiste. 

Het voedingstraject bestond uit een persoonlijk intake gesprek, een persoonlijk voedingsplan en 2 vervolgafspraken. De medewerkers kregen praktisch tips, recepten en weekmenu’s mee via de Lekker Gezond app van Lekker aan het Werk. 

Er hebben 18 medewerkers meegedaan en die hebben allen goede resultaten geboekt. Van afvallen, aankomen, gezonder koken tot meer groente eten. De deelnemers gaven zelf aan zeer enthousiast te zijn over de voedingsplannen en de positieve aanpak van de diëtiste.

 

 

Vervolg

Op basis van de positieve resultaten en het enthousiasme van de deelnemers gaan we in 2019 weer aan een groep medewerkers een persoonlijk voedingstraject aanbieden. 

 

Quote Marleen Hoekstra, Hr adviseur: “Wij zijn heel tevreden over het voedingsadvies dat diëtiste Jenny heeft gegeven. Zij was enthousiast en heeft de juiste toon gevonden bij onze medewerkers. Het advies werd door de deelnemers als zeer positief gezien."