Post-Plaza Hotel & Grand-Café

 

Klantvraag: 

Wij zijn een gerenommeerd horecabedrijf en hebben 24 uur per dag medewerkers aan het werk. Onze kerntaak is om uitstekend voor onze gasten te zorgen. Daar zijn wij dan ook erg goed in. Vanwege de hoge hectiek is het echter weleens moeilijk om goed voor onszelf te zorgen. En dat terwijl we hele lange diensten draaien en soms wel een beetje extra energie kunnen gebruiken. Kan Lekker aan het Werk ons helpen met een plan om de personeelsmaaltijden meer structuur te geven en gezonder te maken? 

 

Activiteit:

Na een paar adviesgesprekken zijn we gestart met een training voor alle koks en leidinggevenden over gezonde voeding. In de koksopleiding leren koks natuurlijk geweldig koken, maar de effecten van voeding op het lichaam en de gezondheid zijn onderbelicht. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Samen met de chef kok hebben we daarna maandmenu’s opgesteld voor lekkere en gezonde personeelsmaaltijden en tussendoortjes. Omdat Post-Plaza Hotel & Grand Café een 24 uurs bedrijf is, is dat een mooi en best ingewikkeld schema geworden. Om de medewerkers enthousiast te maken is er een dag georganiseerd waarbij gezondheid centraal stond. Naast gezonde voeding was ook werkdruk en stress een thema. De gehele dag konden medewerkers gratis smikkelen van lekkere hapjes en maaltijden en in contact komen met onze eigen diëtiste. 

 

Vervolg:

Post-Plaza voert het plan momenteel uit en biedt dagelijks goed verzorgde personeelsmaaltijden aan met veel groente. Volgend jaar gaan we weer een paar momenten prikken om gezonde voeding verder onder de aandacht te brengen en levend te houden onder de medewerkers.

 

Quote Nienke de Jong, Food & Beverage manager: "Binnen ons bedrijf vragen we veel van medewerkers, we maken lange dagen en staan constant op onze voeten. Door regelmatig en goed te eten, kunnen we dit volhouden en blijft ons werk nog leuker."