Voor organisaties

 

 

 

1. VITALITEITSBELEID

 

Omdat wij niet geloven in een korte termijn aanpak vinden wij het belangrijk dat onze klanten een goed vitaliteitsbeleid hebben, gekoppeld aan de missie van de organisatie. Te veel werkgevers proberen incidenteel wel eens iets, maar zetten niet door. Dat is jammer en eigenlijk zonder van het geld. Beleid, hoe eenvoudig ook, geeft houvast en richting. Op basis daarvan bepaal je als organisatie wat de doelen zijn, wat er nodig is en hoe je dat wilt inrichten. 

 

Wij zijn graag sprarringspartner bij het maken van beleid, helpen keuzes te

te maken en geven workshops aan HR en leidinggevenden over de nut en noodzaak van vitaliteitsbeleid. 

 

Op organisatieniveau kun je bij ons terecht voor:

* Sparringspartner bij het maken van vitaliteitsbeleid

* Het mede vormgeven van beleid 

* Workshops voor leiding en HR over vitaliteitsbeleid

 

 

 

2. BEDRIJFSRESTAURANTS

 

Heeft jullie bedrijf of organisatie een eigen kantine of bedrijfsrestaurant?

Dan is dat een perfecte mogelijkheid om snel gezondheidswinst te boeken bij medewerkers!

Wij maken nulmetingen, geven advies en helpen ook bij het implementeren van het plan van aanpak. 

Vele organisaties gingen jullie al voor. Kijk hier voor wat voorbeelden: https://www.lekkeraanhetwerk.nl/klanten

 

Samen stellen we een doel en gewenst niveau vast: een bronzen, zilveren of gouden kantine.

We starten meestal met het aanbieden van alternatieven en gaan in eerste instantie niet van alles verwijderen, om onrust te voorkomen. We maken een plan van aanpak en nemen de tijd zodat medewerkers kunnen wennen en ook hun mening kwijt kunnen. 

 

Met een gezondere kantine help je medewerkers om makkelijker gezonde keuzes te maken De omzet van een dergelijke kantine neemt eigenlijk nooit af, maar meestal zo'n 10% toe. Meer variatie leidt namelijk tot meer omzet!

 

 

 

3. OPEN INSCHRIJVING 

 

Wij bieden regelmatig cursussen, workshops en trainingen aan op open inschrijving.

Inschrijven kan rechtstreeks (stuur een mail naar info@lekkeraanhetwerk.nl) of via Springest, dé opleidingssite van Nederland: https://www.springest.nl/lekker-aan-het-werk

Betaling gaat via factuur. 

 

Hieronder de workshops van 2020: 

 

 

WORKSHOP: STRESS, HORMONEN EN VOEDING

woensdag 18 maart en woensdag 28 oktober 2020 van 9:00 uur tot 14:00 uur. 

95,- euro p.p. excl. BTW

 

Veel mensen hebben last van (te veel) stress. Bij veel stress hebben ze de neiging om zichzelf te verwennen met junkfood. Herkenbaar?

Maar eigenlijk zou je nog gezonder moeten eten bij stress omdat je lichaam alle energie nodig heeft om de stress de baas te blijven. In deze workshop vertellen we alles over de invloed van voeding op stress en andersom. Daarbij geven we ook een flink stuk theorie mee over hormonen en voeding. Uiteraard gaan deelnemers zelf aan de slag met een eigen persoonlijk voedingsplan o.l.v. onze dietistes en maken we samen een heerlijke, vitale lunch. 
 

Aan het einde van de dag weten de deelnemers:

1. Wat stress is en wat het lichamelijk met je doet

2. Welke hormonen van invloed zijn op stress

3. Welke hormonen van invloed zijn op voeding en je spijsvertering

4. Wat de beste tips en adviezen zijn om om te gaan met stress

 

 

WORKSHOP: KOOLHYDRAATBEPERKT KOKEN

zaterdag 13 juni 2020 van 16:00 uur tot 20:00 uur

49,- euro p.p. excl. BTW

 

Meer energie door minder koolhydraten. Geschikt voor medewerkers die willen afvallen. 

 

Wil jij graag:

 

- Afvallen?

 

- Je bloedsuikers beter reguleren?

 

- Meer lekkere groente leren eten?

 

- Koken zonder pakjes en zakjes?

 

- Met een groepje ervaringen delen?

 

Schrijf je in voor de workshop Koolhydraatbeperkt koken!

 

We starten met 1,5 uur theorie over koolhydraatbeperkt eten. We gaan in op de voor- en nadelen, want waarom zou je je koolhydraten eigenlijk beperken? Betekent dat dat je nooit meer aardappelen of brood mag eten? Nee hoor, dat valt mee! Om echt resultaat te halen kun je met wat kleine leefstijlwijzigingen al heel ver komen. Koolhydraten helemaal verbannen uit je voedingspatroon is te streng en niet nodig. Een dieet werkt niet, maar een leefstijlwijziging wel! We geven je praktische tips om gemakkelijk koolhydraten te beperken, om het te kunnen inpassen in je gezin en veel recepten. Dan kun jij starten met verantwoord en gezond afvallen.

 

 

Na de theorie gaan we aan de slag in de keuken! Daar brengen we het geleerde meteen in de praktijk. Ter afsluiting eten we die natuurlijk ook gezellig op.

 

De recepten, de powerpointpresentatie en een heleboel inspiratie krijg je mee naar huis. Zo kun jij goed van start met je koolhydraatbeperkte leefstijl.

 

De workshop vindt plaats in de kookstudio van Lekker aan het Werk. 

 

 

WORKSHOP: HOE ZET IK VITALITEIT EN LEEFSTIJL EN DEFINITIEF OP DE KAART?

 

Een training van 1 dag voor HR medewerkers en leidinggevenden.

Er is op het gebied van leefstijl en vitaliteit al veel geprobeerd met themaweken en sportabonnementen. Het belang is evident gezien de hoge werkdruk, het onnodig ziekteverzuim en het aantal mensen in Nederland dat last heeft van overgewicht. Maar wat werkt wel en wat werkt niet? Wij hebben ruim 7 jaar ervaring en hebben ons ook in de wetenschap verdiept. We delen graag onze adviezen en tips met je. Dat doen we aan de hand van een aantal casussen die wij hebben ervaren. Je komt terug op je werk met een met een gedegen en goed actieplan. Uiteraard krijg je van ons een heerlijke en gezonde lunch en ons boek Arbeidsvitaminen ter inspiratie. 

 

Thema's die o.a. worden behandeld:

Waarom gezonde leefstijl op het werk? 

Is gezonde leefstijl wel de verantwoordelijkheid van de werkgever?

Hoe zit het met privacy?

Top down of bottum up?

Hoe krijg je draagvlak?

 

 

WORKSHOP: WORD JE EIGEN VOEDINGSDESKUNDIGE IN 1 DAG

 

Hoe word je je eigen voedingsdeskundige? Wij helpen deelnemers in 1 dag met verschillende thema's: 

 

Deel 1: Waarom eten we? 

Over het verwarren van behoeftes en de verschillende types eters. Welk type ben jij?

 

Deel 2: Wat eten we? 

Wat is nu eigenlijk gezond? Wij ontrafelen feiten en fabels en geven je een gedegen wetenschappelijke basis.

 

Deel 3: Wanneer eten we? 

Over je biologische klok, hormonen en het spijsverteringsstelsel. Weet jij hoe het spijsverteringsstelsel werkt en hoe het wordt beïnvloedt door hormonen? In dit deel gaan we je wegwijs maken. 

 

Deel 4: Hoe dan? 

In dit deel van de dag maken we gebruik van wetenschappelijk onderbouwde coachingstechnieken om je te helpen om bestaand gedrag te doorbreken. Je maakt een eigen actieplan onder de deskundige leiding van onze eigen diëtistes en we geven je praktische tools en tips mee om echt gezonder te gaan eten of aan de slag te gaan om anderen gezonder te laten eten. 

 

Aan het einde van de dag heb je van ons veel kennis en praktische tools gekregen. Uiteraard maken we er een interactieve dag van. 

De gezonde lunch is inclusief en je krijgt ons mooie boek Arbeidsvitaminen mee.